Isnin, 15 November 2010

ini rasanya

Lost dan hilang.
Aku tak tau nak update apa.
Penat berjalan ke hulu ke hilir mencari idea untuk di update.

Jap-jap,perlu ke update?terdesak sangat ke nak update?
Bukan begitu.Blogging atau update ini menjadi salah satu hobi untuk diriku.
Maklumlah sekarang sudah menjadi mahasiswa.
Bukan budak-budak hingusan sekolah macam dulu.
Alam selepas sekolah lain der.
Bangga sikit lah kan?

Dulu time sekolah tak pernah aku nak sentuh-sentuh laptop ni.
(Tolong faham ye maksud sentuh di atas)
Paling kurang pun laptop kawan untuk main game.
Atau pun aku bertenggek di cyber cafe terdekat semata-mata ingin lepaskan tekanan.
Tekanan? kononnya

Sekarang dunia hujung kuku aku.Aku boleh tau semua perkara kecuali politik(tak nak aku benda tu kotor lah) dengan adanya komputer riba atau nama popularnya laptop.

Apa yang aku nak cerita tadi hah? (dalam hati berkata-kata)

Tak perlu nak hurai panjang-panjang.
Apa yang aku ingin katakan sekarang aku rindu.Rindu pulang ke rumah.
Rindu pada keluarga dan teman-teman.
Semua aku rindu !
Perasaan rindu itu tidak akan datang jika tiada cinta.


sampai rumah nanti rindu ruang sosial aku di sini pula

Gambar rumah tiada gambar kampung pun jadilah asalkan dalam konteks rindu

Aku ambil sedikit isi daripada artikel di internet.

Rindu seperti yang kita ketahui, merupakan perkara yang berlaku selepas hadirnya cinta.
Maksudnya, bila cinta mekar maka rindu akan hadir secara tidak langsung. Rindu juga adalah merupakan amalan hati yang mana manusia tiada kuasa untuk menghalangnya.

Aku rindu untuk pulang ke rumah pada hari sabtu ini.
Hati bergelora apabila hari itu tiba.
Kepada manusia yang tidak pernah berjauhan dengan orang tersayang mungkin tidak akan merasai nikmat rindu.

Mungkin.

4 ulasan: