Selasa, 18 Januari 2011

terus bekerja dalam hidup

Dah taip satu dua perenggan lepas tu aku padam.
Baru nak mula cerita lepas tu rasa macam tak sedap aku padam balik.
Aku padam apa yang nak aku luahkan.

Kadang-kadang bila dah depan laptop aku taktau nak cerita apa.
Bukan ada ujian pun macam peperiksaan SPM tapi ada benda yang menghalang aku nak bercerita.
Kalau aku jauh daripada laptop membuak-buak pula idea nak cerita.
Aku pun tak paham kenapa jadi macam ni.
Sumpah macam haram !

Ok idea dah datang sikit.
Aku sebenarnya penat ni.
Penat dengan komitmen belajar aku.
Dah macam askar aku kat sini ke hulu ke hilir belajar jadi manusia sebenar.
Kalau nak ikutkan aku ni dah memang manusia tapi nak jadi yang lebih baik kena belajar lagi.
kadang-kadang hati memberontak jugak sebab tak tahan penat.

Tapi benda-benda berkaitan dengan nama KOMITMEN ni bagi aku rasa hidup lebih mencabar.
Mencabar sebab aku tau macam mana nak cari jalan keluar kalau ada masalah.
Tak la rasa setahun tuu lama sangat.

Haih aku lupa balik apa nak cerita ni.
Hm dah lah aku dah malas.
Assalamualaikum

P/S : move on

4 ulasan:

Tomoko berkata...

haha, comel je post you ni.

Muhammmad Zaim berkata...

haha comel pulak

Abdullah Arif berkata...

haha, comel je post you ni.

Muhammmad Zaim berkata...

paling support