Ahad, 20 Mei 2012

muncul kembali

Masih bernafas.  Julai, September, Oktober, November, Disember. Dalam tahun 2011.
Januari, Februari, March , April, Mei untuk tahun 2012.


Berapa bulan semuanya? 10 bulan. Hampir genap setahun aku tidak menulis di sini.
Ruang yang tiada guru pemeriksa mahupun penggubah soalan. Sebagaimana peperiksaan SPM 2008 yang aku duduki ketika dulu. Akulah pencetus persoalan dan penggubah skema jawapan di sini.


Ada peristiwa yang membuatkan aku ingin berluahan di sini semula.
Ceritanya begini...


Aku tegur mamat ni dekat Twitter. Entah apa yang aku tweet dekat dia pun aku dah lupa. Lepas tu dia balas " tapi takdelah macam ayat blog kau kan zaim hehe " 


Aku  gelak baca tweet dia lalu aku pun 'new tab' 'then' google blog aku sendiri. Lupa 'username' dan 'password.'
Sungguh sedih. Beberapa kali cuba mengisi ruang kata - kata laluan blog akhirnya dapat 'sign in' juga blog ni. Alhamdulillah. 


Seperti manusia lain yang sentiasa mengejar ilmu dunia, tiada ruang untukku menulis di sini. Jadual terlalu rapat sehinggakan waktu cuti turut terikat dengan kelas. Terikat dengan bidang perguruan dan pendidikan. Masing - masing mengejar masa untuk menjadi seorang guru yang sejati. Yang mampu mencipta produk unik untuk masa yang akan datang. Tetapi mereka lupa untuk mencari  erti sebenar kehidupan atau membentuk nilai jati diri dalam diri manusia. Aku gagal setakat ini. Mungkin belum sampai waktunya.


Masih terfikir apakah perkataan dan ayat yang sesuai untukku lari daripada terus menulis di sini.
Kesimpulannya? Tuntasnya? Akhir kalam? oh tidak. bukan.


Aku sibuk dengan hal dunia yang lain. Boleh dekat denganku di Twitter - @zaimazhr dan facebook zaimadzim@gmail.com. OKBYE. Mudahkan?